Vrijdag de dertiende was er weer een avondwedstrijd van de Zeevis Vereniging Zandvoort

Er waren 14 man gekomen om mee te doen aan deze wedstrijd.
Het mooie visweer van die avond zou nog wel eens voor verrassingen kunnen zorgen, want met het aflopende tij zagen we al een gedeelte van de eerste bank vrijkomen. Maar ook met bossen apenhaar aan de vloedlijn, wat vele vissers zorgen baarde.
Na de administratieve afhandelingen en het trekken van de plaatsnummers gingen we naar het strand, waar ik ondertussen de bordjes met nummers had geplaatst.
Snel gingen de vissers aan de slag om hun hengels op te tuigen, want om half acht precies zou ik het startsein geven voor de tweede avondwedstrijd van dit jaar.
Nog niet iedereen was klaar, maar het startsein werd gegeven voor de drie uur durende wedstrijd.

Al snel werd er heel veel apenhaar gevangen; lijnen en paternosters zaten er helemaal vol mee. Eigenlijk behoort dit fenomeen gewoon bij het afnemen van de temperatuur van ons kustwater! Ook het plantenleven op de zeebodem gaat zich voorbereiden op een rustfase en de aankomende winter. Om energie te besparen voor de volgende groeiperiode, laten de planten/zeewieren op de zeebodem hun overtollige ballast los om hun energie te verzamelen in hun wortels.
Een aantal vissers hadden er al snel de buik van vol en zij gingen hun hengels aftuigen om naar huis te gaan. Aan het weer kon het niet liggen met een noordelijke wind van 2 Bft en een volle maan op vrijdag de dertiende en met het steeds verder afnemende water werden er hier en daar toch nog wat botjes gevangen.
De meeste vissers waren blij dat het half elf was en dat het eindsignaal klonk.
Veel was er niet gevangen,maar toch hadden we een winnaar!
Totaal werden er 10 vissen gevangen, allemaal botten met een totale lengte van 223 cm.
De eerste plaats was voor Fred Schilpzand met 63 cm, tweede werd Koos Vreeling met 45 cm en derde werd Rob Wind met 43 cm.
De grootste vis werd gevangen door Koos Vreeling: een bot van 27 cm en daarmee won hij de pot.


 

Noordzee bootwedstrijd 14-09-2019.


Wederom zijn er weer een 9 tal mannen, afgelopen zaterdag uitgerukt om weer mee te doen met de kleine boot competitie op de Noordzee. ,smorgens om 8 uur was iedereen weer paraat. Vol goede moed werd er weer een verdeling gemaakt wie op welke boot ging en al gauw zaten we bij het windmolen park voor Egmond aan zee. In eerste instantie werden er enkele makreeltjes en wijtingen gevangen.
Maar de grote gullen bleven weg.
Nog een paar wrakjes af en na een paar uurtjes gingen we dichter onder kust. Lekker voor anker in het zonnetje werd de ene vis na de andere gevangen, aan het eind van de dag toch bij elkaar zo”n 250 visjes. Ron de Jong had grootste vis (kabeljauw van 39cm) en ging er met de pot vandoor. Er waren 5 soorten vis gevangen wijting,schar!kabeljauw! Schol!steenbolk en makreel.
Rudi van der Meij de Bei werd eerste! Henk van Nieuwburg werd tweede en Henk kliffen werd derde.
 
Pierwedstrijd 3 augustus 2019 door Rob Wind.

Om 8:15 uur fietste ik (Rob Wind) met Tom van der Horst naar de pier. We troffen daar Eric Heine aan, maar veder niemand van de ZVZ.
Tja, een mini opkomst, Jeff kon niet aanwezig zijn, dus zou ik de wedstrijdcom-missaris zijn. Het was heerlijk weer. Perfecte windrichting over de pier, zodat je mooi ver kon gooien aan de buitenkant. Ook nog afgaand tij, wat wil je nog meer.
Opvallend was de afwezigheid van alle gebruikelijke vismaten met een brommer.

Er is een verbod voor bromfietsen op de pier, maar daar trok kennelijk niemand zich wat van aan, want de brommers kwamen, zoals gewoonlijk, bepakt en bezakt langsrijden. Gelukkig kwamen Fred Schilpzand en Philip Halderman nog op de fiets, zodat we met een schamele vijf man een wedstrijd gingen vissen.
Na enige tijd ving ik een zeebaarsje van 40 cm, waarna er weer lange tijd geen stootje meer kwam aan alle hengels. Fred Schilpzand pakte wel een mooie tong van 31 cm. Maar echt wild werd het niet met de wedstrijd. Nadat ik nog een zeebaarsje van 30 cm had gevangen en we al bijna aan het eind van de wedstrijd waren, rekende Rob zich al “rijk” met de pot. Groot was dan ook het gelach om mij heen nadat Tom van der Horst toch nog een paling van 46 cm haakte. Zijn “Gouden Poo” werkt kennelijk nog prima! Om 12 uur hadden slechts 3 man vis gevangen. Totaal werden er 4 vissen gevangen,een schamele 147 cm aan vis. Het waren 2 zeebaarzen(70 cm), 1tong (31 cm) en een paling (46 cm).
De wedstrijd werd gewonnen door Rob Wind met 70 cm vis, 2e werd Tom van der Horst met 46 cm vis en 3ewerd Fred Schilpzand met 31 cm vis.

Pierwedstrijd IJmuiden 29 juni 2019. Door Barry Paap


Na enige twijfel of de wedstrijd wel door zou gaan i.v.m. het aantal vissers, hebben we ons toch maar gemeld op de Pier van IJmuiden. Aan het mooie warme weer lag het niet. Bij aankomst kwam Fred Schilpzand al aanrijden en ook Koos
Vreeling was gesignaleerd op de brommer. Peter Prins was al om 6:00 uur gaan zitten.

Ook die had er zin in. Patrick Vermaat tuigde zijn hengels op en zo waren we compleet: 5 man sterk! Ik nam dit keer de honneurs waar van Jeff, want hij moest roken voor de Havendagen in IJmuiden.
Nadat iedereen zijn bijdrage had voldaan aan de pot voor de grootste vis en voor deelname aan de wedstrijd, gingen we om 9:00 uur van start met de wedstrijd.
Aan de aalscholvers en zeehonden te zien moest er veel vis zitten voor de kant.
Na net ingegooid te hebben, krijg ik een goede aanbeet en BAM … een mooie gul van 36 cm.
Daarna was het rustig mede door het tij, maar toch een kleine vloedgolf, want Ruud kwam even voorbij met de vissers van de Noordzeewedstrijd … leuk!
Helaas voor ons waren de aanbeten schaars. Vanaf 11 uur kwam er een beetje stroming in en de hoop was er weer. Opeens weer een aanbeet op m'n rechterhengel en de 2e gul kon op de kaart, 34 cm. Helaas werd er door niemand anders vis gevangen. Om 12 uur was het alweer afgelopen, helaas weinig vis gevangen, maar genoten van het weer en de gezelligheid. Volgende keer hopen op meer vangsten. 1e is geworden Barry Paap met 69 cm en hij had ook de grootste vis: een gul van 36 cm en daarmee won hij de

Viswedstrijd ZVZ noordzee kleine boot competitie 29 juni 2019


En de tweede viswedstrijd op de Noordzee van dit jaar is een feit. Wat een top dag was dit. Het was natuurlijk ontzettend mooi weer, veel zon en weinig wind. Dat wordt smeren. Aangekomen op de boot werden we door de schippers ( Herman Spaanstra & Rudi van der Meij de Bie ) onthaald met koffie, gekookte eieren en tosti’s. Deze keer wederom met 8 man, 4 man per boot. De plannen werden gesmeed en de onderlinge strijd kreeg in de haven al vorm en werd door de mannen natuurlijk al versterkt door de verhalen van vroeger.

In eerste instantie op naar de wrakken gelegen bij het windmolen park voor Wijk aan Zee. Met een uurtje varen daar aangekomen, had iedereen goede verwachtingen, aangezien er de week ervoor gul, zeebaars en makreel werd gevangen. En het begon mooi hier en daar een horsmakreel en ja hoor dikke gul van 59 cm werd er door Ruud aan boord gehesen. Peter Teijmant pakte een steenbolk en ook de rest vangt lekker. Behalve Bart Goossens. We gaan een aantal wrakken af en er blijven maar makrelen binnenstromen. In de laatste uurtjes zijn we teruggevaren richting de Beluran (wrak dicht bij de noordpier) hier is het een drukste van jewelste met allemaal sportvissers die volop aan het vissen zijn op de makreel. Ook ikzelf begin te vangen en doe daar een inhaalslag. Gerrie Driehuizen pakte nog een mooie makreel van 37 centimeter. De eindstand van deze wederom mooie visdag; eerste Bart Goossens met 2172cm aan vis tweede Henk Kliffen derde Eric Heine in totaal werd er 82 meter en 23 centimeter aan vis gevangen. Rudi van de Meij de Bie had de grootste vis van de dag.
Bart Goossens

Bevrijdingsdag!


Al ‘s morgens vroeg, om twee minuten voor zeven, was ik op het strand om de benodigde spullen voor de grote Beachclub No5 viswedstrijd klaar te zetten. En dat op Bevrijdingdag! Eigenlijk hoort er op 5 mei een mooi zonnetje te schijnen, maar nee… er stond een harde wind van zo’n Bft 5 met windstoten van 6. Ik ging vanuit het middenvoor Beachclub No5 het parcours uitzetten met wedstrijd-vlaggen: 24 plekken en dat lopend, zo´n 600 meter!

Een wedstrijd waar een hoofdprijs aan verbonden was van € 200,-, beschikbaar gesteld door het autobedrijf van Peugeot-Citroën dealer van Mossel. Daar wilden 24, warm ingepakte zeevissers(mannen en vrouwen) wel voor komen en zij meldden zich binnen in de Beachclub bij Ton Goossens, de voorzitter van de ZVZ, die voor deze dag de taken samen met Jochen Visser en Bart Goossens van mij overnamen.
Na de toespraak en de regels voor deze dag, gingen we snel naar het strand om de hengels met windkracht 5 op te tuigen en dat was voor sommigen geen pretje, want hier en daar vlogen hengelfoudralen en spullen door de wind weg!
Om negen uur precies begon de wedstrijd, maar er gingen nog niet veel lijnen het water in, want door de harde wind waren er veel vissers nog niet klaar met het optuigen van hun hengels.
Cees Swaan en Frits Stiekel, de meetmeesters voor deze dag, zouden het wel eens lekker rustig kunnen krijgen, want met een noordenwind Bft 5 die voorspeld, was was het moeilijk om de aanbeten op de hengel te zien. Maar toch… na een half uur: vis op nummer 1, Eric Heine ving een bot van 16 cm. Maar ook Nico Oosterbroek, die op het eind stond, ving een bot
Een grote donkere wolk pakte zich samen boven het strand, het begon te regenen en ook de wind begon aan te trekken. En dat samen betekende guur, koud en nat winderig weer op het strand, maar de zeevissers bleven hun mannetje staan!
Er werd dus even niks gevangen, maar na regen komt zonneschijn en die kwam ook, maar de wind bleef helaas. Er werd weer op de portofoon geroepen: vis op nummer 22. Ted Dekker had een mooie grote bot en Ron de Jong ook een bot van 27 cm. Links en rechts van mij werd er vis gevangen, maar een aantal vissers, die voor de Beachclub stonden, vingen niets omdat er een zandbank voor hen lag.
Voor velen was het een opluchting dat om 13:00 uur het eindsignaal van de wedstrijd klonk. Het was dan ook een zware wedstrijd, waarbij wind, regen en kou getrotseerd moesten worden, maar dat mocht het plezier later in de Beachclub No5 niet drukken. Want daar stond, onder het genot van een drankje, de lunch: mosterdsoep en verschillende broodjes. Na de lunch werd de wedstrijduitslag bekend gemaakt.
Van de drieëntwintig vissers vingen er dertien vis! Totaal werden er 26 vissen gevangen met een totale lengte van 512 cm. Het waren 1 tarbot van 11 cm, een griet van 18 cm en 488 cm bot.
De wedstrijd werd gewonnen door Nico Oosterbroek met 127 cm vis, tweede werd Tom van der Horst met 67 cm en derde werd Hedi Lever met 54 cm vis.
De grootste bot was 38 cm, gevangen door Ted Dekker en hij won daarmee ook de pot.

Bootwedstrijd Noordzee 11 mei 2019

Vandaag 11 mei is het dan zo ver. Vandaag gaan we met Rudi en Herman mee vissen op de Noordzee. Door hun is het mogelijk om de discipline Noordzee vissen(die een beetje in het verdomhoekje is geraakt) weer tot leven is gebracht. Met zijn achten hebben we ‘s morgens om 8 uur bij hengelsport IJmuiden afgesproken om daar nog even aas te halen en van daaruit door te gaan naar de boten. Bij de boten hebben we groep in tweeën gedeeld zodat we 4 personen per boot hadden. Op de boot bij Herman gingen de volgende topvissers, Eric Heine, Henk van Nieuwburg en Henk Kliffen. Bij Ruud gingen Rob Wind, Ted Dekker en ikzelf, Bart Goossens, mee. Eenmaal aan boord krijg je gelijk een kopje koffie van de schipper aangeboden. Aanvankelijk wilde we eerst naar een wrak gaan om ons geluk daar te gaan beproeven, maar eenmaal buiten de pieren werd het al snel duidelijk dat de zee te ruig was om te gaan wrakvissen, we vaarden om de kop van de zuidpier heen waar we al snel in rustiger water kwamen. We lagen ongeveer 800 meter van de pier af, waar we gingen bodem vissen. We hoefden niet lang te wachten en de eerste scharren werden al binnengehengeld. Iedereen ving vis behalve Herman en Ted. Ted kreeg van Rudi een ander onderlijntje en Ted begon ook te vangen. Waardoor Ruud de pot voor de grootste vis moest delen met Ted. Zij moesten deze ook nog delen met Rob. Alle drie hadden zij een vis van 28 cm. Na dood tij begon de boot te draaien met de stroming mee en ging hij lekker met de kop in de wind liggen en met de kont naar het zonnetje, dit was ideaal en uit de wind werd het nog warm ook. De vangsten gaan lekker door en we blijven maar vis omhoog halen, Rob Wind had ook nog een verdwaalde wijting, Ted en Herman hadden allebei een botje en de rest had allemaal schar gevangen. Om half drie Hebben we de wedstrijd gestopt, omdat Rudi van een andere schipper hoorde dat het goed tekeer gaat als je weer terug vaart en achter de pier vandaan komt. Veiligheid boven alles is het motto en daar gingen we, grote golven en lekker stampen, de boten gaan lekker en hebben geen problemen met deze golven en in mum van tijd zijn we terug in de haven. In de haven de vis meten en lekker even bijkomen van de overweldigende zee waar we net doorheen gingen. Moet mijn complimenten geven aan de schippers hiervoor. Na het meten kwam de uitslag. Op de derde plek is Henk van Nieuwburg geëindigd, op de tweede plek is Eric Heine geëindigd en als eerste geëindigd met 463 cm aan vis Rudi van de Meij de Bie. In totaal hebben we 21 meter en 38 cm vis gevangen. We hebben een mooie dag gehad en terwijl ik dit schrijf ben ik nog aan het nagenieten van deze mooie dag.

Groet Bart Goossens

Chapeau “35 Jaar Zeevis Vereniging Zandvoort”.


Ten eerste willen we het gehele bestuur en de oud-bestuursleden namens, denk ik, alle oud- en huidige leden bedanken voor het feit, dat zij 35 jaar geleden deze mooie Zeevis vereniging Zandvoort hebben opgericht en alle jaren daarna in stand hebben weten te houden. En dat is een hele kunst tegenwoordig.
Zaterdag 6 april 2019, de voorbereidingen waren al weken en maanden aan de gang om deze dag tot een gedenkwaardige dag te maken. Met een Jubileumcommissie, waarin Ton Goossens, Ted Dekker en Jochen Visser het voortouw namen en waar ik zelf ook bij mocht zijn, om het 35 jarig jubileum van de Zeevis Vereniging Zandvoort met een wedstrijd bij “Club Havana aan Zee” tot een succes te maken. En dat is gelukt! 28 leden schreven zich in om deel te nemen aan de wedstrijd.
Na een paar jaar afwezig te zijn geweest kwam Peer van Warmerdam, op de fiets met hengels en twee koelboxen, vanuit Haarlem om weer mee te vissen!
Na een welkomstwoord van Ton Goossens, over de wedstrijd en spel regels die dit keer anders waren dan gewoonlijk, gingen we het parcours uitzetten over bijna 600 meter.
Daar kwam een bekende groene terreinwagen aanrijden! Die was van onze dierbare oud-meetmeester en te vroeg overleden Jan Paap van Kee. Erin zaten Kees Swaan en Frits Stiekel, de nieuwe meetmeesters van de ZVZ, die deze taak voor vandaag overnamen. De dag begon bewolkt, maar dat mocht het plezier van de zeevissers niet drukken, dus gingen we met vol bepakte auto’s en tractors met aanhangers naar het wedstrijdparcours. Daar werden de visspullen van de wedstrijdvissers bij de gelote plaatsen neergelegd.
De wedstrijd begon, in tegenstelling tot de gebruikelijke tijd van negen uur, nu om half twaalf dus iedereen had tijd genoeg om de hengels op te tuigen. Om half twaalf ging de sirene voor de drie uur en een kwartier durende wedstrijd.
Van zesenvijftig hengels werden de lijnen met aas ingeworpen en dat is over zo’n zeshonderd meter een indrukwekkend gezicht! Al snel werd er over de portofoon omgeroepen:“nummer 26 vis” en dat was natuurlijk onze ZVZ kampioen Koos Vreeling. Maar al snel volgden ook andere vissers: Jochen Visser, die op plaats vijf stond,ving een bot van 34 cm.
De kersverse meetmeesters Kees en Frits kregen het druk, want van alle kanten werd er via de portofoon geroepen: “vis op nummer zoveel”.
Zoals op nummer twee, Nico Oosterveen, die als eerste een zeebaars ving van 30 cm. En Wimbart de Buijzer die een bot ving van 31 cm. Er werd dus aardig vis gevangen! Zelfs Peer Warmerdam stond verbaasd te kijken toen naast hem het zoontje van Rolf de Jong, Rodan, een botje ving met opa Ron, die een klein werphengeltje voor zijn kleinzoon had meegenomen!
Het leuke van deze wedstrijd zou nog komen en dat was om één uur. Ik liet de sirene gaan zodat alle vissers hun lijnen moesten binnendraaien. Iedereen moest na anderhalf uur vissen drie plaatsen opschuiven. Dus de visser die op plaats tien stond ging naar plaats dertien en dat is ongeveer zestig meter lopen met de spullen richting het noorden. Na een kwartier om alles weer te kunnen installeren op de nieuwe plekken, liet ik weer de sirene afgaan om het resterende anderhalf uur te gaan vissen. En al snel werd er weer gevangen! Vis op zeventien en dat was Henk Kliffen, die een bot ving van 31 cm. De meetmeesters kregen het druk, want de voorzitter Ton Goossens vroeg of ze naar boven konden komen om de lunchpakketten op te halen voor de zeevissers.
En dat kwam mooi uit voor Joop van Nes, die even met Kees en Frits was meegereden om foto’s te maken voor de Zandvoortse Courant. Ook Irma de Jong-van Middelkoop liep meerdere malen het gehele parcours af om mooie foto’s te maken.
Tijdens het verstekken van de lunch werd er van alle kanten geroepen over de portofoon “Vis op nummer …”!! En dat klopte ook, want er werd vis uitgedeeld en wel een broodje haring van Boudewijn Visservice, die Bob van de Voet had gebracht namens Ted Dekker. Het zonnetje was ondertussen gaan schijnen en dat maakte het vissen nog leuker. Diverse vissers waren door het zwin naar de eerste bank  gelopen met hun hengels! Zoals Herman Spaanstra, die daar een doublet aan vis binnenhaalde, maar wel heel gewaagd zijn hengels op de bank onbeheerd liet staan en bijna een hengel kwijt was.
De plaatsverwisseling voor Rob Wind, die op plaats 19 begon en nu op plaats 22 stond, leverde hem geen windeieren op maar vis, net als Fred Schilpzand die ook aardig ving. Jochen Visser, die een zeebaars had gevangen van vierentwintig cm, ving er nu één van veertig cm. Zou dat hem dan worden om de prijs te winnen voor de grootste? Want de wedstrijd liep teneinde en om kwart voor drie gaf ik het eindsignaal.
Iedereen draaide de lijnen binnen, waarbij sommigen nog een vis aan de lijn hadden. Zoals Rolf de Jong die een bot van zesentwintig cm. binnenhaalde.
De visspullen werden op de aanhangers geladen om boven bij Club Havana aan Zee, onder het genot van een drankje, de uitslag van de wedstrijd te vernemen. En later was er nog een barbeque en een volle tafel met mooie prijzen voor de verloting, waarbij iedereen prijs had!
Van de 28 zeevissers vingen er 6 mensen geen vis
Totaal werden er 71 vissen gevangen met een lengte van 1682 cm. De vangst bestond uit67 botten (1575 cm), 3 zeebaarzen (94 cm) en 1 schar van 13 cm.
De wedstrijd werd gewonnen door Koos Vreelink met 188 cm vis, tweede werd Fred Schilpzand met 157 cm vis en derde was Jochen Visser met 149 cm.
De grootste bot was 39 cm, gevangen door Cees Swankhuizen en de grootste schar was 13 cm en was gevangen door Herman Spaanstra.
De pot voor de grootste vis ging naar Jochen Visser met een zeebaars van 40 cm.
 

 

 

 

Strandwedstrijd 17 februari 2019

Goedemorgen strandvissers! En dat kon ik wel zeggen als wedstrijdleider van de Zeevis vereniging.
Een mooie opkomst. ‘s Morgens vroeg om kwart voor acht, stonden er al zo’n 9 mannen en vrouwen bij de KNMR strandafgang te wachten om zich in te schrijven voor de 1e strandwedstrijd van het jaar. Om kwart over acht werd er geloot voor de plekken op het strand. Na een aantal afmeldingen, ging ik samen met Evert Bosman het parcours van 400 meter uitzetten, waar de zeevissers op hun gelote plekken konden staan. Het werd een wedstrijd met een kleine handicap omdat het vloed zou worden en dat is achteruit vissen.
De dag begon koud, maar wel met blije gezichten, vanwege het feit, dat ze eindelijk weer eens konden vissen in clubverband.
De hengels werden opgetuigd en de wedstrijd begon precies om negen uur. Zelf had ik weer in het midden van het parcours geloot, zodat ik daardoor mooi in de gaten kon houden wie er wat ving. Want er was een aardige pot voor de grootste vis opgebouwd en wie zou die winnen?
Links en rechts werden er vissen gevangen door Fred Schilpzand, Koos Vreeling en Bart Goossens, maar het waren allemaal postzegels, wat de benaming is voor heel kleine visjes. Er deden ook twee vrouwelijke vissers mee: Hedy Lever en Carla Gaus en de laatste ving een mooie grote bot. Evert Bosman, die naast mij stond, ving ook een botje en wel een van 13 cm.
Halverwege de wedstrijd hadden we warme chocolademelk geregeld, die van Beachclub No5 kwam! Wie zou er winnen? Het opkomend water bracht ook meer aanbeten en er werd meer vis gevangen.
Het nieuwe lid Engel Lever Jr.(ja..de zoon van!) die een tijdlang niet gevist had op het strand, ving een bot die 30 cm bleek te zijn. Arie Koper, die op plaats 1 stond in de zuid, had geen aanbeet gehad, maar Koos Vreeling op plaats 2 en Bart Goossens op plaats 3 vingen wel vis! Het zonnetje begon steeds meer te schijnen. Het werd zelfs warm met de waadpakken aan. De vloed kwam weer op en de vissers werden meer en meer het strand opgedreven. Het was 1 uur, de toeter klonk en de wedstrijd was teneinde. De lijnen werden ingedraaid en Evert Bosman haalde er nog een mooie bot uit, die weleens de pot zou kunnen winnen.
Van de zestien vissers vingen er tien vis, maar wie zou er winnen? Alle vissers kwamen naar de wedstrijdaanhanger, waar wedstrijdleider Jeff Devos de uitslag bekend zou maken. De uitslag van deze wedstrijd was: op de 5e plaats Ron de Jong met 3 vissen (72 cm), 4e werd Fred Schilpzand met 4 vissen (74 cm), 3e Evert Bosman met 4 vissen (77 cm), 2e Bart Goossens met 7 vissen (101 cm) en de winnaar is geworden Koos Vreeling met 11 vissen (149 cm).
De grootste vis (met een verschil van slechts 1 cm met die van Evert Bosman),werd gevangen door Carla Gaus. Het was een bot van 36 cm en daarmee won zij de pot. Totaal werden er 37 vissen gevangen met een lengte van 715 cm.  Het waren 3 scharren(totaal 44 cm) en 34 botten(totaal 671 cm).

Pierwedstrijd zaterdag 20 oktober 2018.

Het was weer zover! De zevende pierwedstrijd van de Zeevis Vereniging Zandvoort. Het zou een mooie dag worden en met een zacht zuidwesten windje begonnen 12 man aan de wedstrijd. Het was doodtij op de pier en daardoor konden de vissers vanaf hun plek zien waar de betonblokken lagen en dat is was erg fijn, want je zit zo vast aan of tussen de blokken. Daarom zitten er ook vaak vissers te vissen aan de binnenkant van de pier, waar je bijna nooit vast zit!

Het startsein voor de drie uur durende wedstrijd werd om negen uur gegeven en meteen gingen er 22 onderlijnen met aas het water in. De te kloppen man, Koos Vreeling, die nu bovenaan staat bij de piercompetitie, stond aan de binnenkant van de pier, samen met een aantal andere wedstrijdvissers en hij was de eerste die een wijting ving. Het dood tij om 8.55 uur, waarbij het verschil tussen hoog- en laag water minimaal is en er dus geen stroming is, was te merken bij veel vissers! Er werd geen vis gevangen aan de buitenkant van de pier. Het lekkere weer op de pier zorgde ook voor publiek bij de wedstrijdvissers. Hele busladingen met vogelaars. Groepjes vissers kwamen daardoor bij elkaar. Maar ook wisselden vissers van de buitenkant naar de binnenkant van de pier, want daar zagen ze Fred Schilpzand en Koos wel vangen. Rond tien uur kwam de stroming er weer een beetje in en dat leverde Peter Prins(Odi), die aan de buitenkant stond, een mooie gul op. Die werd bijna gelijk tijdig afgetroefd door een gul van Jeff Devos. Addy Ottho probeerde zijn geluk aan de binnenkant en ving daar wijting. De stroming kwam er steeds meer in en dat merkten we tijdens een samenscholing van een aantal vissers. Arie Koper trok een sprint naar zijn hengel waar een geweldige klap op kwam. Daar moet wat groots aan zitten en bij het binnendraaien van zijn hengel, die helemaal doorboog, bleek er een mooie zeebaars aan te zitten. Ondertussen ving Koos zijn visjes en Jeff ving ook nog een mooi gul van 46 cm. Wie zou de pierwedstrijd dit keer gaan winnen? Het was twaalf uur, het eindsignaal werd gegeven en de vissers kwamen met hun vissen bij de wedstrijdleider om ze te laten meten. De wedstrijd werd gewonnen door Koos Vreeling met 11 vissen (181 cm), tweede werd Jeff Devos het 2 vissen (95 cm) en derde werd Addy Ottho met 2 vissen (50 cm). De pot ging, met een verschil van slechts één centimeter, naar Arie Koper met een zeebaars van 47 cm. Totaal werden er 16 vissen gevangen met een totale lengte van 443 cm. Het waren 3 gullen(126 cm), 1 bot(30 cm), 1 zeebaars(47 cm) en 11 wijtingen(240 cm).

 

Copyright © 2016. All Rights Reserved. Zeevisvereniging Zandvoort