• slide_0
  • slide_1
  • slide_2
  • slide_3
  • slide_4
  • slide_5

De ZVZ is een zeevisvereniging met meer dan 100 leden. Ons doel is om op een leuke manier alles wat met vissen te maken heeft te beleven.
Dit doen we o.a. door het houden van viswedstrijden op de Noordzee, het strand en de pier. Verder organiseren we o.a. buitenlandse vistrips, werpinstructies, visdiners, excursies, enz. Hieronder lees je meer over een aantal van onze activiteiten.

 

Noordzeewedstrijden

We vertrekken vanuit Den Helder of Scheveningen om op de wrakken en vanaf de bodem (geankerd) de nodige Platvis, Kabeljauw, Steenbolk, Pollak, Koolvis en evt. Leng te vangen. Dit doen we 3 à 4 zondagen per jaar. Een aantal vissers gaat mee om daadwerkelijk in de competitie om de eerste plaats te strijden en een aantal gaat mee om gewoon een dagje ontspannen te vissen. Voor iedereen zijn er die dag waardebonnen te winnen.

 

Strandwedstrijden

Elk jaar hebben we acht wedstrijden vanaf het strand in Zandvoort. Deze wedstrijden vinden plaats op zondagochtend. De visstek wordt door loting bepaald. De wedstrijden duren drie uur, waarna de gevangen vis wordt gemeten en de winnaars een waardebon krijgen.

 

Pierwedstrijden

Elk jaar worden acht wedstrijden op de Zuidpier van IJmuiden georganiseerd. Elke deelnemer kan zelf een plek op de pier kiezen, met dien verstande dat er een andere wedstrijdvisser in de buurt moet staan om de gevangen vis te meten. De pierwedstrijden vinden plaats op zaterdagochtend en duren drie uur.

 

Allover-competitie

Vissers die aan al onze competities meedoen, komen in aanmerking voor de zgn. Allover-trofee. Aan het eind van het seizoen worden de punten van de eindplaatsen opgeteld en zo wordt aan het einde van het seizoen de eindstand bepaald. 

 

Vistrips naar o.a. Denemarken, Ierland, Noorwegen of IJsland

Elk jaar organiseren we vistrips naar het buitenland. In het buitenland zijn vele vissoorten te vangen die hier in Nederland niet te vangen zijn. Om deze vistrips voor zoveel mogelijk mensen mogelijk te maken proberen we de prijzen van deze trips zo laag mogelijk te houden. In het buitenland wordt op diverse manieren gevist, doch meestal met een boot omdat daarmee de goede visstekken te bereiken zijn. Alle benodigde informatie hierover lees je in ons clubblad Vissersl(at)ijn, dat 3 maal per jaar uitkomt.

 

Bootstalling

Een aantal leden van de club heeft een eigen visboot. Het kan moeilijk zijn om een terrein of ruimte te huren waar een boot gestald kan worden. De vereniging heeft van de gemeente een stuk terrein kunnen huren, waar leden van de club tegen betaling hun boot kunnen stallen.

 

Evenementen

Voor onze leden organiseren we jaarlijks diverse evenementen die met het vissen te maken hebben. 

 

Werpinstructie

Wij vissers komen er steeds vaker achter dat het soms belangrijk is om verre worpen te maken. Zeker bij het strand en piervissen kan dat nog wel eens het verschil maken tussen vangen of niet vangen. Bij voldoende interesse organiseren we dan een werpinstructie.

 

Visfileren

Vis vangen kunnen de meeste van ons wel, maar het goed schoonmaken en fileren van de diverse vissoorten is toch een vak apart. Gelukkig zijn er altijd wel deskundigen die ons op een cursus het nodige kunnen leren.

 

Dag beroepsvissen ervaren

Soms gaan er geïnteresseerden met een beroepsvisser mee de Wadden op om zelf te ervaren hoe beroepsvissen in zijn werk gaat. Voor iedereen een zware maar hele leuke dag met als afsluiting een warme maaltijd bij de schipper thuis.

 

Mosselavond

Jaarlijks organiseren we in oktober een mosselavond in hotel Faber. Twee koks van de club maken dan gekookte en gebakken mosselen klaar. Voor diegenen die niet van mosselen houden wordt er een pasta geserveerd.

 

Clubavond

Twee keer per jaar organiseren we een clubavond in hotel Faber. Op deze avonden wordt er door diverse deskundigen, vaak in samenspraak met P&S Hengelsport, uitleg en instructie gegeven. Tijdens eerdere clubavonden is instructie gegeven voor het maken van onderlijnen, onderhouden van je materiaal, het bouwen van hengels, vliegvissen op zee, het maken van de benodigde vliegen en streamers, vissen in het buitenland, enz. 
Dit alles onder het genot van een kopje koffie en een drankje.

 

Recordcertificaten en speldjes

Heb je als lid in het afgelopen jaar een ZVZ record verbroken of een nieuw ZVZ record hebben gevangen, dan ontvang je tijdens de Algemene Ledenvergadering een recordcertificaat met bijbehorend speldje. 

 

Prijsuitreiking / nieuwjaarsreceptie 

Jaarlijks organiseren we een gezellige nieuwjaarsreceptie. Tijdens een gezellige avond worden alle prijswinnaars van het jaar in het zonnetje gezet en de bekers en oorkondes uitgereikt. Onder het genot van een drankje is er een bingo/loterij met een uitgebreide prijzentafel. 

 

Forelvissen

Een paar keer per jaar gaan we in een forelvijver op forel vissen. Dit is een echte familiedag waar iedereen aan mee kan doen. Er wordt altijd een hele vijver afgehuurd.